Tule kuulemaan ruokakäyttäytymisen ja ravitsemuksen väestöryhmittäisistä eroista !
Elintavoissa, kuten ruoankäytössä ja alkoholinkäytössä, on sosiaalista eriarvoisuutta. Ruoankäyttö vaihtelee esimerkiksi koulutuksen, tulojen, siviilisäädyn, sukupuolen, asuinalueen ja iän mukaan.
Aiheen uusimpia tuloksia esitellään 5.11.2021 järjestettävässä Sosiaalilääketieteen yhdistyksen ja Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen yhteisessä syysseminaarissa.
Keynote-puhujiksi seminaariin ovat varmistuneet:
- Dr Rebecca O’Connell & Prof Julia Brannen, UCL: “Low-income families in Hard Times in Europe: Food poverty within a multi-level framework”
- Dr Ritva Prättälä: “Eriarvoisuus tutkijan lautasella”
Tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan myöhemmin SLY:n ja SRY:n verkkosivuilla.
Seminaariin liittyen Sosiaalilääketieteellinen Aikakauslehti kutsuu eri alojen tutkijoita kirjoittamaan Eriarvoisuus lautasella -teemanumeroon vertaisarvioitavia, empiirisiä tai teoreettisia, tutkimusartikkeleita tai puheenvuoroja. Voit tarjota abstraktia joko ainoastaan seminaariin tai sekä seminaariin että artikkeliksi SLA:han.
Tarkemmat ohjeet on julkaistu kirjoituskutsussa.